Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Őrjöngenek a cigányok, mert nem kaptak segélyt Siófokon
  2012-11-13 13:30:16, kedd
 
  Őrjöngenek a cigányok, mert nem kaptak segélyt Siófokon
2012, november 13 - 10:29


ciganyokFelháborodtak a cigányok Siófokon, mert nem kaptak az uniós élelmiszersegélyből. A rendőröket is ki kellett hívni, pedig korábban a cigányok már többször megfenyegették a Katolikus Karitász munkatársait.

Kiszáll az élelmiszercsomagok osztásából a térség huszonkilenc településén a Katolikus Karitász siófoki csoportja - a legutóbbi siófoki segélyosztás nyomán döntött így a szervezet - írta hétfőn a sonline.hu.

A hírportál a kiakadt a cigányoktól kapta a jelzést, miszerint kizárták őket az uniós élelmiszersegélyből és a siófoki katolikus templom udvarában tartott segélyosztásról minden jelentkező cigányt elküldtek. Az élelmiszer-csomagokat Siófokon a Katolikus Karitász helyi szervezete osztotta.

A sonline.hu értesülései szerint a feldühödött cigányok miatt - akik a helyi plébánossal is szóváltásba keveredtek - még a rendőrséget is ki kellet hívni. A barikad.hu azonban biztos forrásból úgy tudja, hogy a plébános nem tartózkodott a helyszínen (a siófoki Sarlós Boldogasszony Római Katolikus Plébánia egyébként csak a helyszínt adta a segélyosztásra), azonban a cigányok valóban fenyegetően léptek fel és folyamatosan szidalmazták a Katolikus Karitász aktivistáit.

A cigányok szerint mindenki előzetes értesítést kapott a csomagosztás helyéről és időpontjáról.

- Hozzánk eljött egy karitász-önkéntes, felírta az adatainkat, így nyilván rajta voltunk a listán, s bár értesítést nem kaptam, elmentem a templomudvarba - elevenítette fel a történteket a sonline.hu-nak Lendvai Lajosné a siófoki Irinyi utcában. - A fiatal plébános azt sem kérdezte, hogy hívnak, durván elzavart. A romáknak már EU-segély se jár? Egy pap és egy katolikus szervezet hogyan számol el magában azzal, hogy a város teljes roma kisebbségét kizárják a segélyosztásból - siránkozott a megyei hírportálnak a cigány asszony. A barikad.hu-nak, név nélkül egy helyi lakos elmondta, hogy a sonline.hu-nak nyilatkozó cigány asszony többször is trágár szavakkal illette a segélyosztó aktivistákat.

- Valóban egyetlen roma sem kapott a csomagokból - állította a sonline-hu-nak Németh Zsolt, a siófoki cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. - Az elmúlt évek során rendben ment a segélyosztás, az együttműködés a karitász szervezettel. Egy éve a csomagosztás helyszínén megjelent egy illuminált állapotban lévő személy, aki valóban nem oda illő módon viselkedett, minket is, nemcsak a segélyosztó szervezet tagjait sértegetve. A helyi karitászvezető nyomásgyakorlása vezetett ezek után odáig, hogy felbontottuk velük a megállapodásunkat. Sokan vannak a siófoki roma rászorulók listáján, ilyen és ehhez hasonló kifogások hangoztak el. Ma, amikor sok helyütt kenyér is alig jut az asztalra, úgy gondolom, senki sem vállalná fel a helyemben, hogy kiválogassa, ki kaphat és ki nem. A vezető azt is megemlítette: egyes szervezetek nem nézték jó szemmel, hogy roma egyesülettel működnek együtt. Értettem a szóból, belementem a szerződésbontásba. Úgy vélem, a tavalyi sajnálatos esetből nem volna szabad általánosítani és ezért minden romát kizárni az élelmiszer-osztásból.

A Sió Rom cigányegyesület egyébként maga is pályázhatna az EU-segélycsomagjának szétosztására. Ehhez fel kéne mérnie a cigányság körében a jövedelem viszonyokat, illetve, hogy kik a valódi rászorulók, ezt azonban azért nem vállalják fel név nélkül nyilatkozó forrásunk szerint, mert akkor könnyen az egyesület vezetői ellen fordulhatnának a cigányok. Úgy tudjuk, hogy - ahogy az ország más településén - Siófokon is sokan érdemtelenül folyamodtak a segélyért, volt olyan cigány, aki Mercedes-el járt felvenni az élelmiszercsomagot. - Nem hajlandóak a saját testvéreiknek megszervezni a segélyszállítást és a segélyosztást sem, de azt elvárják, hogy a Karitász munkatársai elviseljék a lelki terrort. Ez így nem működik - nyilatkozta név nélküli forrásunk.

A Katolikus Karitász Siófoki Szervezete közleményben reagált a történtekre. ,,2008 óta osztunk EU-s élelmiszert Siófokon és a térségi rászorulók körében - írja szervezet. - Szervezetünk vallási és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül kizárólag rászorultsági alapon juttatja el az adományt az emberekhez. A rászorultsági kategória megállapítása, és a rászoruló-listák összeállítása a helyi szociális jelzőrendszerrel és a karitász önkéntesekkel szorosan együttműködve történik, objektív szempontok alapján, amelyek a KSH mindenkori egy főre jutó minimáljövedelem-megállapításain alapszanak. Szervezetünk semmilyen költséget nem számol el, minden önkéntes a saját anyagi lehetőségeit felhasználva teljesít szolgálatot. Az EU-s élelmiszer pályázati úton történő igénylésétől a rászorulókig történő eljuttatásáig minden tevékenység helyi vállalkozók és magánemberek saját költségén valósul meg.

A siófoki karitász az elmúlt öt év alatt 29 településen több száz tonna élelmiszert osztott ki. ,,Siófokon az elmúlt években a Sió Rom cigányegyesülettel kötött együttműködési megállapodás alapján osztottunk élelmiszert a roma lakosságnak - áll a közleményben. - Idén szeptemberben ezt a megállapodást a romaegyesület elnöke írásban felmondta és egyértelműen nyilatkozott arról, hogy a siófoki Katolikus Karitásszal EU-élelmiszersegély osztásában nem kíván a továbbiakban részt venni. Mivel az EU-s élelmiszert szigorú elszámolási szabályzattal osztjuk, megfelelő adatok hiányában csak azoknak tudunk élelmiszert juttatni, akikről ezek az adatok rendelkezésünkre állnak. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az évek óta tartó ingyen végzett, áldozatkész munkánk ellenére testi és lelki épségünket veszélyeztető fenyegetésekkel illették önkénteseinket, ami miatt rendőri helyszínbiztosítást kellett igénybe vennünk. Szervezetünk arra a döntésre jutott, hogy jelen események és a szervezetünket ért támadások fényében a jövőben nem kíván EU-s élelmiszert osztani sem Siófokon, sem a környező kistérségi településeken, ezért elnézést kérünk a huszonkilenc települések több mint kétezer családjától, akiknek mindezidáig eljuttattuk az adományt."

A sonline.hu cikkéhez írt hozzászólásokból is érdekes szemezgetni, láthatóan elszabadultak az indulatok a hír kapcsán, pro és kontra érkeznek egymás után a vélemények. Néhányat szerkesztőségünk is kiemelt, a hozzászólásokat változtatás nélkül közöljük:

Kinde1

Régi mondás:"addig jár a korsó a kútra ,míg el nem törik". Itt sikerült eltörni. A valóban rászorulókat sajnálom.De miért mindig egy csoport az aki nem tud viselkedni?

Ilyenkor kellene a vezetőiknek és rendszerető társainak kiemelni a renitenst.Igaza van Rabszolga Viktor-nak.A svábokkal, görögök,szerbek, horvátokkal,szlovákokkal, szlovénekkel, örményekkel, stb. miért nincs gond?


Rabszolga Viktor

Említek néhány kisebbséget: örmények, ruszinok, Bolgárok, görögök, szlovének, ukránok, szlovákok, horvátok, stb. Miért megint a cigányokkal van baj?

sasapali

A Karitász önkéntesen gyűjti be az adományokat, és szabad idejüket áldozzák fel a köznek! Siófokon sokan várták is ezen segélyeket. Most meg néhány retek miatt megszüntették. Milyen jogon követelőznek, és milyen jogon fenyegetnek????? kedves Modi ezt is törölni fogja?????

Tasziló

A legnagyobb baj, hogy az ilyen ingyenélő, műveletlen, hőbörgők miatt utálják meg a cigányokat. Azért vannak tisztességes, egyszerű, jó dolgos emberek is közöttük, akik rendesen el tudják tartani önmagukat és a családjukat. Őket nem látni templom kertben segélyért kiáltozni.

d.a.angela

"A helyi karitászvezető nyomásgyakorlása vezetett ezek után odáig, hogy felbontottuk velük a megállapodásunkat."- Aztán persze lejebbb részletesen meg van magyarázva. Csak akkor nem helyes állítás, a kizárás, mert ha nincs szerződés, akkor nem kaphatnak,mivel az EU-s segéllyel szigorúan el kell számolni. A roma vezetőknek viszont ezt a tényt közölni kellett volna a romákkal.

Most a katolikus szervezet befejezi a segélyosztás végleg. A fenyegetések hatására. Talán igazuk van.

De a roma szervezet tud pályázni a saját népe számára segélyre, ez talán bonyolultabb, mint egy szerződés megkötése, de a lehetőség ott van. Ezekben a dolgokban önállóvá kell válniuk,mert a gondok és szegénység növekedésével, a fenyegetéseket belevéve, nem kötelezhető senki a segítség nyútására.

Lám a segélyszervezet is inkább lemondott az egészről.

medita

"A romáknak már EU-segély se jár?"

Hát itt a bajok gyökere, tisztelt hölgyeim és uraim. Hogy ezek azt hiszik, hogy neki minden JÁR. Csak úgy. Mert. Mer azér.

Ebben az országban addig nem lesz változás, legalábbis cigány ügyben, amíg így gondolkodnak, gondolkozhatnak. Jelen esetben pedig saját vezíreik is felelősek azír, hogy nem tudták, hány óra van délben. Mert a butákat a legkönnyebb megvezetni, a legnagyobb pofájúakból lesznek a legjobb vezetők, akik azt fújják, amit a népük hallani akar.

Amíg ez a népcsoport jól, sőt nagyon jól megél a semmiből, addig nem lesz változás. Senkinek ne legyenek olyan hiú ábrándjai, hogy bármilyen kívülálló -legyen az miniszterelnök vagy bankigazgató, menedzser vagy közgazdász- képes lesz kivezetni őket abból a helyzetből, amiben vannak. Csak ők maguk képesek elindulni felfelé, ehhez viszont nem olyan vezírekre lenne szükségük, mint a mostaniak. Sajnos, éppen azokat vetik ki maguk közül, akik megpróbálnák pozitív irányba elmozdítani őket, kis munkára, kicsit erkölcsösebb életre buzdítani őket, az élet normáit, az írott és íratlan szabályokat betartatni velük. A mai vezetőik csak a népszerűséget hajhásszák és bebizonyítják a "népüknek", hogyan lehet a jelenben a legkönnyebben megélni. A holnap, a jövő rohadtul nem érdekli őket.

Mindez 30 év múlva már csak történelem lesz, akkor, amikor a többségi cigánytársadalmat nem lesz képes eltartani a kisebbségi magyar etnikum. Na, akkor majd talán rájönnek, hogy ez így nem fenntartható, de azt mi már nem biztos hogy megérjük.

Talán jobb is.



sonline.hu nyomán - barikad.hu

http://www.barikad.hu/orjongenek_a_ciganyok_mert_nem_kaptak_segelyt_siofokon-2012 1113
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szerkesztőségünk, segélyszállítást, élelmiszersegély, rendelkezésünkre, nyomásgyakorlása, hozzászólásokból, minimáljövedelem, jelzőrendszerrel, fenyegetésekkel, segélyszervezet, segélyosztásról, segélyosztásból, hovatartozástól, gondolkozhatnak, megállapításain, hozzászólásokat, cigányegyesület, fenyegetéseket, miniszterelnök, fordulhatnának, segélyosztásra, karitászvezető, általánosítani, szervezetünket, megfenyegették, együttműködési, önkénteseinket, templomudvarba, testvéreiknek, együttműködés, rászorultsági, legkönnyebben, veszélyeztető, elszabadultak, eljuttatásáig, segélyosztást, cigányok Siófokon, térség huszonkilenc, legutóbbi siófoki, szervezet –, cigányoktól kapta, siófoki katolikus, feldühödött cigányok, helyi plébánossal, siófoki Sarlós, helyszínt adta, cigányok valóban, cigányok szerint, csomagosztás helyéről, templomudvarba –, siófoki Irinyi, fiatal plébános, Katolikus Karitász, Sarlós Boldogasszony Római Katolikus Plébánia, Lendvai Lajosné, Németh Zsolt, Katolikus Karitász Siófoki Szervezete, Katolikus Karitásszal EU-élelmiszersegély, Rabszolga Viktor-nak, Rabszolga Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Tavasz  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Pillangó  Paul David Tripp Április 26  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  A hét szűk esztendő  Paul David Tripp Április 24  Egyszerűen  Jó éjt  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Szent György nap  Rögtön puha Mézes Krémes  Az Európai Unió is foglalkozik...  Pillangó  Viharban csak az a fa marad ál...  A fenyő nem szép fa, (...)  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa  Szent György napi hiedelmek, s...  Szép estét kedves látogatóimna...  Életművészet  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Rögtön puha Mézes Krémes  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Esti kép  képre írva  Föld napja április 22  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam Gizike bar...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alakot vált...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Alakot vált...  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Fodor Ákos költő,  Maradék idő  Facebookon kaptam  Esti kép  Ázzal aki csak szép 
Bejegyzés Címkék
cigányok Siófokon, térség huszonkilenc, legutóbbi siófoki, szervezet &#8211, cigányoktól kapta, siófoki katolikus, feldühödött cigányok, helyi plébánossal, siófoki Sarlós, helyszínt adta, cigányok valóban, cigányok szerint, csomagosztás helyéről, templomudvarba &#8211, siófoki Irinyi, fiatal plébános, katolikus szervezet, város teljes, segélyosztásból &#8211, megyei hírportálnak, cigány asszony, helyi lakos, segélyosztó aktivistákat, csomagokból &#8211, sonline-hu-nak Németh, siófoki cigány, elmúlt évek, karitász szervezettel, csomagosztás helyszínén, illuminált állapotban, segélyosztó szervezet, helyi karitászvezető, siófoki roma, tavalyi sajnálatos, cigányság körében, jövedelem viszonyokat, valódi rászorulók, egyesület vezetői, saját testvéreiknek, lelki terrort, térségi rászorulók, rászorultsági kategória, rászoruló-listák összeállítása, helyi szociális, karitász önkéntesekkel, főre jutó, saját anyagi, rászorulókig történő, siófoki karitász, elmúlt években, roma lakosságnak, romaegyesület elnöke, siófoki Katolikus, továbbiakban részt, adatok rendelkezésünkre, döntésre jutott, környező kistérségi, huszonkilenc települések, hozzászólásokat változtatás, valóban rászorulókat, ilyen ingyenélő, roma vezetőknek, tényt közölni, segélyosztás végleg, fenyegetések hatására, roma szervezet, saját népe, szerződés megkötése, dolgokban önállóvá, fenyegetéseket belevéve, segítség nyútására, bajok gyökere, országban addig, legkönnyebb megvezetni, legnagyobb pofájúakból, legjobb vezetők, népük hallani, miniszterelnök vagy, élet normáit, népszerűséget hajhásszák, legkönnyebben megélni, jövő rohadtul, többségi cigánytársadalmat, kisebbségi magyar, szerkesztőségünk, segélyszállítást, élelmiszersegély, rendelkezésünkre, nyomásgyakorlása, hozzászólásokból, minimáljövedelem, jelzőrendszerrel, fenyegetésekkel, segélyszervezet, segélyosztásról, segélyosztásból, hovatartozástól, gondolkozhatnak, megállapításain, hozzászólásokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.